Coaching & Training

Je kunt bij mij terecht voor individuele coachingsessie bij stress- en leefstijlissues én voor een speciale allround bewegingstraining

COACHING
Heb je regelmatig klachten en zijn deze niet eenvoudig op te lossen met een doktersbezoek, medicijn of rust nemen? Heb je meer behoefte aan inzicht in oorzaak en gevolg en wil je zaken in je leven veranderen? Misschien is coaching door een psychosomatisch geschoolde therapeut iets voor jou.

Bij mijn coaching gaat het om het ontdekken van de eigen kracht en oplossende vermogen bij hobbels in het leven. Een coach komt daarom niet vaak met de juiste antwoorden, maar stelt te juiste vragen.

Als fysiotherapeut ben ik met mijn coaching natuurlijk vooral gericht op het overwinnen van gezondheidsissues, lichamelijke ongemakken of psychosomatische klachten, zoals vermoeidheid, pijn en gespannenheid. Maar ook het leven dat je leidt, waardoor deze klachtenn konden ontstaan kunnen onderwerp zijn van de coaching. 

Niets zo mooi als het ontdekken hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je vitaliteit en daarmee je geluksgevoel. Ons brein meer bewust gebruiken is daarbij een geweldige tool, als kan het brein ons ook danig dwars zitten door de neiging snel in negatieve gedachte stromen te vervallen.

Het brein en de rest van het lichaam staan voortdurend met elkaar in contact. Daarom hebben lichamelijke klachten lang niet altijd een lichamelijke oorzaak, máár hebben ‘geestelijke’ klachten ook niet altijd een ‘geestelijke’ oorzaak.

Via coaching kun je er bij mij achter komen hoe al deze zaken bij jou leiden tot dilemma's en hoe je deze kunt aanpakken. 

Meer over Stressmanagement,            Meer over Pijnmanagment

 

TRAINEN VOOR JE BREIN: hollen en stilstaan
Vanaf 2017 organiseer ik een allround training voor mensen met stemmingsstoornissen: 'Hollen en Stilstaan'. Het is een doorlopende groep; je kunt dus aanhaken (en afhaken) wanneer je wilt. De trainingen duren ruim een uur en vinden plaats op de dinsdag (ochtend of avond) aan de Nieuwe Keizersgracht 58. Tijdens deze trainingen komen alle oefenvormen aan de orde waarvan aangetoond is dat ze helpen bij depressie en angststoornis.  Dus doen we een stukje vrolijke cardiotraining, ademoefening, yoga- en andere rustige bewegingsvormen, wat stretching en meditaties. De conditietraining kan binnen zijn (bootcamp en bewegen op muziek) of buiten ([hard]lopen). In totaal zijn we ongeveer een half uur bezig met inspanning en een halfuur met ontspanning.

Bewegen én mediteren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van depressie en angsten en vormen een buffer tegen terugval.  Dit heeft te maken met het prikkelen van je aandacht,  het afleiden van emoties, het aanmaken van goede stofjes in het brein en het verbeteren van de conditie, waardoorje minder snel moe bent. Het is een pré als je bekend bent met de mindfulnesstraining, want het bouwt voort op een aantal inzichten daaruit. Ik ga je permanent aanspreken op een positive 'mindset'.

Ik werk met kleine groepen om voldoende aandacht te hebben en er is alle ruimte om ervaringen uit te wisselen. Ook zal ik de deelnemers stimuleren activiteiten te doen buiten de lessen om.  Iedereen krijgt toegang tot Beweging.TV en daarmee een eigen thuis oefenprogramma. Een paar maal per jaar doen we een wandeling (met meditaties) in de natuur en we eindigen het jaar met de 'lichtwandeling' door de Plantage.

Helaas worden bewegingsgroepen voor mensen met stemmingsstoornis niet vergoed door zorgverzeekraars, ondanks het feit dat bewezen is dat beweingstherapie veel complicaties voorkomt. De kosten bedragen € 25,- per maand. Dat is dan wel inclusief je lidmaatschap voor Beweging.tv.