Herstel Retraite

Als aanvulling op de ontspanningstherapie die ik geef en de mindfulness-training ben ik nu ook een retraite-week aan het voorbereiden. Deze gaat plaatsvinden in en rond een boerderij bij het plaatsje Pezzolo valle uzzone nabij Cortemillia in de landelijke streek tussen Genua en Turijn.

 Het voornaamste doel van deze week is ontspannen; helemaal tot jezelf komen. Dit doen we door veel lichaamsoefeningen en meditaties, gezond eten, maar ook genieten van de natuur door middel van (stilte)wandelingen, ‘uitzichtmeditaties’ en uitstapjes naar een klooster en Aqua Therme waar we, net als de Romeinen ooit, van warm bronwater gaan genieten in een aantal stappen.

 Gedurende de week kun je een massage krijgen en gaan we ook onze eigen pizza maken in een authentieke pizza-oven.

 De dagindeling ziet er (voorlopig) als volgt uit:

 Ca 7 uur opstaan
8 uur ochtend yoga en meditatie
9 uur ontbijt
10 uur stiltewandeling in de nabijheid van de boerderij of start lange excursie (klooster, Aqua Therme)

11.30 meditatie
12.30 lunch
13.30 korte excursie (wandeling, kapel)

17.30 weer thuis / gelegenheid voor massage
18.30 avondeten

19.30 muziek-meditatie / gelegenheid voor massage / lezen
22.00 naar bed

Het tot jezelf komen lukt het beste als je niet voortdurend in gesprek hoeft; je het dagelijkse gebabbel wat achter je kan laten. Daarom zullen we vaak in stilte wandelen en oefeningen doen. En ook je eventuele kamergenoot kun je in stilte respecteren. Maar er zal ook gelegenheid zijn om ervaringen uit te wisselen of voor een individueel gesprek. Ook rond de maaltijden hoeven we niet stil te zijn, alhoewel we wel gaan proberen echt ‘mindfull’ van de maaltijden te genieten.

 Aanbieding
Voor de eerste retraite van 14 t/m 21 juni 2015 zoeken we nu proefgasten die voor een aangepast tarief meewillen. Voor  € 600 kun je aan deze week deelnemen, of voor  € 1000 met z’n tweeën.. Hier komen dan alleen nog de eventuele vliegkosten bij. Deze bedragen ca € 100,-  naar Milaan (retour). Alle verdere vervoer (o.a. ophalen vanaf het vliegveld), de maaltijden en de excursies en je slaapplaats in een twee- of driepersoonskamer zijn incluis.

U kunt hier vast uw interesse aangeven (of vragen stellen).