jip driehuizen

Als therapeut en coach geloof  sterk in het inzetten van natuurlijke én innovatieve middelen (dus geen medicijnen) bij de aanpak van bijvoorbeeld hardnekkige pijn, depressie en overspannenheid, vanuit begrip en interesse in deze klachten. Internet zie ik als een ideaal medium hierbij. 

Sinds 2008 verzorg ik de reguliere fysiotherapie onder Hart Fysiotherapie & Coaching, Vanaf 2010 ontwikkel ik Beweging.TV; ehealth voor beweging en ontspanning. Sedert 1991 werk ik al met mijn onderneming De Beweging (adviesbureau voor beweging, ontspanning en Ergonomie) op een preventieve wijze aan (fysieke) gezond van particulieren en bedrijven.

Ik studeerde fysiotherapie (1981), bewegingswetenschappen  (1984, bachelor) en gezondheidspsychologie (2000, bachelor)  en volgde opleidingen op het gebied van mindfulness  en de methode Feldenkrais (2014), ergonomie (1995) , haptonomie (1987), NLP (1991), coaching (2007) en ontspannings-therapie (2009).  Ik specialiseerde mij  onder andere in begeleiding van mensen met RSI, stress- en vermoeidheidsklachten en schreef twee boeken:

 • Gezond Beeldschermwerk(eigen uitgave, 1999)
 • Omgaan met RSI (Samen met Carien Karsten, Het Spectrum 2002)

Volg ook mijn blogs op heartphysio.nl én beweging.tv

In opdracht van een GGZ-instelling ontwikkelde ik een cursus Energiemanagement voor cliënten met burnout-klachten en bij een groot aantal bedrijven hielp hij bij het optimaliseren van de werkomstandigheden. Voor fysiotherapeuten schreef ik een cursus therapie bij CANS (RSI).

 Ik hebt veel plezier in innovatie. Zo was ik een van de eerste die spierspanningsmeting (emg) gebruikte op de werkplek. Ook introduceerde ik  al aan begin van dit decenium het gebruik van biofeedback, bijvoorbeeld voor hartcoherentie (o.a. de Heartmath-methode). Momenteel steek ik  veel tijd in het ontwikkelen van online-toepassingen via Beweging.TV  en ontwikkel mij als mindfulness-trainer binnen en buiten bedrijven.

Mijn 'kwaliteitscijfers' vastgesteld via patiëntenenquêtes en een onafhankelijk bureau:

MIJN TARIEVEN

 • Standaard afspraak Fysiotherapie € 35,-
 • Intake € 45
 • Behandeling aan huis € 45,-
 • Coaching (55 min) € 60,-
 • Personal coaching € 50 per keer of € 190 per maand (inclusief abonnement op Beweging.tv)
 • Stressassessment en advies € 90,- (inclusief abonnement op Beweging.tv)
 • Massage (30 min): € 30,-
 • Total body-massage (45 min): € 50,- 
 • Werkplekonderzoek aan huis of bedrijf (binnen Amsterdam) € 150,-

De eerste afspraak fysiotherapie is gratis als u geen verwijzing heeft (30 minuten).

Deze kosten worden (voor een groot deel) vergoed door uw zorgverzekering als u een aanvullende verzekering heeft. In de meeste gevallen declareer ik dan direct bij de verzekeraar.

 

Feedback van enkele klanten / samenwerkingspartners:

MARC GLOBAL HEAD OF SPORTS MARKETING

Jip is een zeer betrokken specialist, die niet alleen de gebruikelijke fysiotherapeut is, maar ook aanvullende skills heeft. Hierbij is zijn kracht om zich te interesseren in de mens en de achterliggende situatie, die ten grondslag ligt aan de fysieke problemen, zijn absolute forte. 
Niet alleen verhelpend, maar Jip zoekt ook naar mogelijkheden om de toekomst tegemoet te gaan zonder een terugkeer van de problemen.
Een aanrader, dus

Geert Finance and Information Services Consultant

In een korte tijd en een paar sessies heeft Jip mij verlost van problemen in mijn rug/nek/schouders waar ik al jaren mee liep en menig therapeut voor had geraadpleegd. Jip legde letterlijk de vinger op de zere plek en heeft mij bovendien gestimuleerd om in beweging te komen, waardoor de klachten waarschijnlijk ook niet meer terugkomen. Jip bedankt

Kevin TRANSLOADIT COFOUNDER. INDEPENDENT IT CONSULTANT

Van mijn werk als developer had ik klachten in mijn polsen. Het was voor Jip direct duidelijk dat de oorzaak niet in mijn polsen zat, maar in een verharding van spieren in de onderarmen. Met kneden, advies over houding en rust, huiswerk, doormeten, en af en toe een beetje pijnigen is het Jip gelukt mijn klachten in een paar maanden tijd zodanig terug te dringen dat ik weer normale dagen kan werken. Maar wel iets bewuster

Rosanne, Doctoral Candidate at University of East Anglia

"Jip is truly interested in the wellbeing of patients, and he continuously looks for new ways to accomplish this. He knows how to listen and connect, and he aims to take an holistic approach rather than focussing solely on the physical symptom. I have recommended Jip in the past! "

 Monique GZ psycholoog EMDR therapeut

Jip Driehuizen / De Beweging in Amsterdam Zuid, is als fysiotherapeut expert op het gebied van behandeling van de lichamelijke aspecten van angst- en spanningsklachten. Hij is een waardevolle aanvulling op psychologische behandeling van dergelijke klachten.

 Marieke psycholoog-seksuoloog

Jip Driehuizen is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 
Het gebied van de psychosomatische / stress hulpverlening kan nogal een jungle zijn. Het is een heel breed en tegelijkertijd ook zeer specialistisch gebied waarin veel mensen werkzaam zijn. Aan het onopvallende naambordje bij de deur zou je het misschien niet aflezen, maar Jip is bovengemiddeld deskundig op dit gebied.

Lichaam en geest zijn op een mooie maar complexe manier nauw met elkaar verbonden en dat werkt bij mensen door op talloze niveaus. Artsen, psychologen, fysiotherapeuten en overige professionals proberen allen vanuit hun eigen specialisatie hun cliënten te helpen. Geen mens, geen lichaam is hetzelfde. Jip stemt zijn vakkennis en behandeling daarom secuur af op de de cliënt om tot het beste resultaat te komen

 Tom Head of HR HQ

Jip is (and has been for many years!) a great support for Booking.com in Amsterdam, supporting and advising all new staff (and current staff) about ergonomics and safe work environment. In this role, Jip also signalizes potential problems and is pro actively sharing them (and always willing to advise/solve). Besides this, Jip is a physiotherapist and has a treatment-room in our office as well. His involvement and contribution to the company has been great and we will continue to work with Jip in future.

 Jeroen Algemeen & psychosomatisch fysiotherapeut & ot.-Mensendieck / psychosomatiek en chronische pijn

Ik volgde een workshop Hartcoherentie en biofeedback bij Jip. Superleuk, een goeie kennisman, inspirerend. Veel aan gehad!


In Company

Al 20 jaar verzorg ik workshops bij bedrijven aangaande werkomstandigheden en geef ik adviezen aan medewerkers met klachten, zodat ze hun werk toch goed kunnen blijven doen. Dit doe ik via mijn adviesbureau De Beweging.

De Beweging, adviesbureau voor Beweging, Ontspanning en Ergonomie