Massage werkt

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat ‘gewone’ massages heilzaam zijn bij een scala van klachten. Ik schreef hier een uitgebreide blog over die je hier kunt vinden. Massage ontspant niet alleen tijdelijk, maar versterkt ook je lichaamsbesef, waardoor je sneller gaat merken wanneer je gespannen wordt. Massage werkt lokaal en totaal.

De massage kan gericht zijn op een specifiek probleem, zoals rugklachten of spanningshoofdpijn. Ik pas het dan ook toe bij mijn fysiotherapie, mocht dat nodig zijn. Daarnaast is het mogelijk om een nek/schoudermassage, rugmassage of 'total body'-massages te krijgen, die zich vooral richten op meer ontspanning.

Bij Hart Fysiotherapie kunt je een massage boeken voor€ 30 per half uur of € 45 per drie kwartier, en aangeven waar je de nadruk op wilt leggen. Mijn favoriete manier van masseren is de ‘deep tissue’-massage, waarbij ik diep doordring tot de gespannen spier. Soms moet ik hierbij ook de ‘triggerpoints’  (spierknopen) aanpakken, wat niet altijd pijnloos is of zelfs een emotionele ervaring kan zijn..

We verzorgen ook Massages op de werkplek.

Onderzoek

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat ‘gewone’ massage heilzaam zijn bij een scala van klachten, zoals bij rugklachten,  het verminderen van de bloeddruk en het verminderen van angst.

Maar het verbeterd ook de alertheid en concentratie en verminderd stressgevoel op het werk.  Door massage verminderen de hoeveelheid stresshormonen in het bloed.

Ook de aanpak van spierknopen ofwel Myofaciale Triggerpoints is ruimschoots bewezen. De meeste klanten bij wie ik dit toepas reageren met uitspraken als: jij bent nu de eerste die precies de vinger op de juiste plek legt.

Nog meer bewijs (en complimenten!) dat massage werkzaam is bij spier- en rugklachten: hier

 

 

trigger