Workshop ‘Mindfulness en zelfzorg’ 

Een inleiding in aandachtstraining voor ontspanning en concentratie

De volgende workshop staat gepland op maandag 21 september om 20.00 uur.

Meditatie in de vorm van de ‘Mindfulness Aandachtstrainingen’ mag zich verheugen in een alsmaar stijgende belangstelling. Er is (veel) wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat het helpt bij een scala van aandoeningen en het verbeteren van de concentratie. In mijn workshop ‘mindfulness en zelfzorg’ van ca 2 uur brengen we je de beginselen bij van aandachtstraining door middel van meditatie.  We demonstreren je via biofeedback-apparatuur hoezeer je geest en lichaam verbonden zijn. En we leggen uit dat je, door het doen van meditaties, niet alleen lichamelijk meer ontspannen kunt raken, maar geestelijk ook sterker. Uiteraard doen we tijdens de workshop een aantal intensieve meditatie-oefeningen. Deze worden zittend (op een stoel) uitgevoerd.

Na afloop van deze workshop kan iedere deelnemer via een eigen account op onze site www.beweging.tv zelf doorgaan met het beoefenen van mindfulness-meditatie als hij of zij dat wil.

Zonder aansluiting op Beweging.TV is de workshop gratis. Voor € 10,- kun je drie maanden alle oefeningen en programma's uitproberen

Aanmelden

Deze workshop kan ook bij bedrijven gegeven worden.

Een vergelijkbaar programma kunt u ook thuis volgen via een webinar op 2 september.


Mindfulness- en ontspanningstraining: ‘Aandacht voor jezelf’

Volgende trainingen starten donderdag 3 september van 19.30 tot 21.30 uur en woensdag 30 september van 9.30 tot 11.30 aan de Nieuwe Keizersgracht

Alles wat aandacht krijgt groeit, ook als je aandacht aan jezelf besteed. Alleen hebben veel mensen dit afgeleerd.

‘Aandacht voor jezelf’ is een 10 weekse training met de oefeningen uit de mindfulness-meditatie, maar ook met bewegings- , adem- en ontspanningsoefeningen.  Het belangrijkste doel van de training is om (weer) te leren om met meer aandacht voor jezelf zorgelozer te leven! Onderzoek laat zien dat je dit écht kun leren met als prettige consequentie het verminderen van spanningsklachten, pijnklachten en vermoeidheid, maar ook het overwinnen van slaapproblemen, gepieker en somberheid en het verbeteren van je concentratie. Je eventuele afhankelijkheid van medicijnen zal verminderen! Het idee achter de training is dat je door meer aandacht voor jezelf de mechanismen in werking zet die het zelfhelende vermogen versterkt.

Onderdeel van de training is het thuis-oefenen via www.Beweging.tv. Hier staan oefeningen van 3 tot 45 minuten. We kijken per week, en per persoon wat haalbaar is om resultaat te boeken.

 

Intake en kosten

Als je wilt kun je voor het begin van de training langskomen voor een intake, waarbij ik ook een energie-assessment doe.

De kosten bedragen € 245,-  voor 10 bijeenkomsten van ca 2 uur. Inbegrepen is een abonnement op www.beweging.tv,.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor een pdf-bestand met meer informatie over de training.

Je kunt je aanmelden via deze link. Na het invullen en opsturen ontvang je een uitnodiging voor de intake en uitleg over hoe je kunt betalen.


Individuele mindfulness training

Er zijn een aantal voordelen aan het individueel volgen van een mindfulness-training. Zo kunnen we starten wanneer we willen en de duur van de periode kiezen waarop de training plaatsvindt. Verder kan het aanbod helemaal op maat gesneden zijn en nemen we die thema’s en oefeningen door die voor jou het meest van toepassing zijn.

De bijeenkomsten duren wel korter als tijdens een groepstraining, maar je krijgt goeddeels dezelfde oefeningen. Je wordt tijdens de sessies flink gestimuleerd om de oefeningen thuis toe te passen.

Er zijn verzekeraars die een individuele mindfulness-training vergoeden vanuit het aanvullende (en alternatieve) pakket. Vaak nog makkelijker als een groepstraining.


Heartholiday 

Herstel Retraite

Als aanvulling op de ontspanningstherapie die ik geef en de mindfulness-training ben ik nu ook een retraite-week aan het voorbereiden. Deze gaat plaatsvinden in en rond een boerderij bij het plaatsje Pezzolo valle uzzone nabij Cortemillia in de landelijke streek tussen Genua en Turijn.

 Het voornaamste doel van deze week is ontspannen; helemaal tot jezelf komen. Dit doen we door veel lichaamsoefeningen en meditaties, gezond eten, maar ook genieten van de natuur door middel van (stilte)wandelingen, ‘uitzichtmeditaties’ en uitstapjes naar een klooster en Aqua Therme waar we, net als de Romeinen ooit, van warm bronwater gaan genieten in een aantal stappen.

Gedurende de week kun je een massage krijgen en gaan we ook onze eigen pizza maken in een authentieke pizza-oven.

 De dagindeling ziet er (voorlopig) als volgt uit:

Ca 7 uur opstaan
8 uur ochtend yoga en meditatie
9 uur ontbijt
10 uur stiltewandeling in de nabijheid van de boerderij of start lange excursie (klooster, Aqua Therme)
11.30 meditatie
12.30 lunch
13.30 korte excursie (wandeling, kapel)
17.30 weer thuis / gelegenheid voor massage
18.30 avondeten
19.30 muziek-meditatie / gelegenheid voor massage / lezen
22.00 naar bed

Het tot jezelf komen lukt het beste als je niet voortdurend in gesprek hoeft; je het dagelijkse gebabbel wat achter je kan laten. Daarom zullen we vaak in stilte wandelen en oefeningen doen. En ook je eventuele kamergenoot kun je in stilte respecteren. Maar er zal ook gelegenheid zijn om ervaringen uit te wisselen of voor een individueel gesprek. Ook rond de maaltijden hoeven we niet stil te zijn, alhoewel we wel gaan proberen echt ‘mindfull’ van de maaltijden te genieten.

 Aanbieding
Voor de eerste retraite van 14 t/m 21 juni 2015 zoeken we nu proefgasten die voor een aangepast tarief meewillen. Voor  € 600 kun je aan deze week deelnemen, of voor  € 1000 met z’n tweeën.. Hier komen dan alleen nog de eventuele vliegkosten bij. Deze bedragen ca € 100,-  naar Milaan (retour). Alle verdere vervoer (o.a. ophalen vanaf het vliegveld), de maaltijden en de excursies en je slaapplaats in een twee- of driepersoonskamer zijn incluis.

U kunt hier vast uw interesse aangeven (of vragen stellen).