Jip Driehuizen

Sedert 1991 werk ik met mijn onderneming De Beweging (adviesbureau voor beweging, ontspanning en Ergonomie) op een preventieve wijze aan (fysieke) gezond van particulieren en bedrijven. Sinds 2008 verzorg ik de reguliere fysiotherapie onder Hart Fysiotherapie & Coaching, Vanaf 2010 ontwikkel ik Beweging.TV; ehealth voor beweging en ontspanning.

Ik  geloof  sterk in het inzetten van natuurlijke middelen (dus geen medicijnen) bij de aanpak van bijvoorbeeld hardnekkige pijn, depressie en overspannenheid en internet lijkt het ideale medium voor de overdracht van deze boodschap. Volg daarom mijn blogs.

Ik studeerde fysiotherapie (1981), bewegingswetenschappen  (1984, bachelor) en gezondheidspsychologie (2000, bachelor)  en volgde opleidingen op het gebied van mindfulness  en de methode Feldenkrais (2014), ergonomie (1995) , haptonomie (1987), NLP (1991), coaching (2007) en ontspannings-therapie (2009).  Ik specialiseerde mij  onder andere in begeleiding van mensen met RSI, stress- en vermoeidheidsklachten en schreef twee boeken:

  • Gezond Beeldschermwerk(eigen uitgave, 1999)
  • Omgaan met RSI (Samen met Carien Karsten, Het Spectrum 2002).

In opdracht van een GGZ-instelling ontwikkelde ik een cursus Energiemanagement voor cliënten met burnout-klachten en bij een groot aantal bedrijven hielp hij bij het optimaliseren van de werkomstandigheden. Voor fysiotherapeuten schreef ik een cursus therapie bij CANS (RSI).

 Ik hebt veel plezier in innovatie. Zo was ik een van de eerste die spierspanningsmeting (emg) gebruikte op de werkplek. Ook introduceerde ik  al aan begin van dit decenium het gebruik van biofeedback, bijvoorbeeld voor hartcoherentie (o.a. de Heartmath-methode). Momenteel steek ik  veel tijd in het ontwikkelen van online-toepassingen via Beweging.TV  en ontwikkel mij als mindfulness-trainer binnen en buiten bedrijven.